Sport- en ontspanningsmassage

/Sport- en ontspanningsmassage
Sport- en ontspanningsmassage 2021-05-24T17:57:33+00:00

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage wordt uitgevoerd met verschillende rustige handgrepen die ervoor zorgen dat spieren ontspannen.
Een ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Bij een ontspanningsmassage wordt de ademhaling dieper, spieren en pezen soepeler, het lichaam beter doorbloed en is er verbetering van de stofwisseling.
Bij een ontspanningsmassage wordt er meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Een ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Sportmassage

Sport Massage

Tijdens het sporten maar ook bij bewegen in het dagelijks leven worden spiergroepen vaak intensief gebruikt en soms ook overbelast met als mogelijk gevolg klachten aan benen, armen, nek, schouder of rug.
Sportmassage is er voor sporters op elk niveau maar ook voor mensen die niet of weinig aan sport doen. Het helpt het lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren in hun sport of dagelijkse bezigheden. Het draagt bij om de prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen en het herstel te bevorderen.

Voor wie is (sport)massage bedoeld

Voor elk fysiek gezond persoon die last heeft van vermoeide en stijve spieren voortkomend uit overbelasting door dagelijkse bezigheden.
Voor sporters die voor en na een wedstrijd/inspanning (of in tijden dat er niet getraind wordt) de conditie op peil willen houden. Massage is geen vervanger van warming-up of cooling-down maar een goede aanvulling daarop.

Welke klachten worden door (sport)massage beïnvloed
• Nek, rug- en schouderklachten
• Hoofdpijnklachten door verkramping van de nekspieren
• Spierpijnen en krampen
• Vermoeidheid en stijfheid van spieren

Effect sportmassage

Wat levert sportmassage precies op? Een sportmassage werkt diep in op de spieren. De handgrepen zijn stevig. Net als andere massages bevordert het de doorbloeding en stofwisseling, en daarmee de afvoer van afvalstoffen.

Ook de positieve werking van een gangbare massage zien we terug bij sportmassage: beter slapen, een positieve mentale toestand, een betere spierspanning.