Onze behandelingen

Massages.

Er komen steeds meer wetenschappelijke bewijzen waarin geconcludeerd wordt dat een regelmatige massage positieve effecten heeft op de algehele gezondheid. Na een massage voel je je fysiek en mentaal verfrist en opgeladen. Daarnaast biedt een massage nog andere voordelen.

Kom in contact

Hoe gaan wij te werk?

Massages.

Ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage wordt uitgevoerd met verschillende rustige handgrepen die ervoor zorgen dat spieren ontspannen. Een ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Bij een ontspanningsmassage wordt de ademhaling dieper, spieren en pezen soepeler, het lichaam beter doorbloed en is er verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt er meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Een ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid.
Sportmassage
Tijdens het sporten maar ook bij bewegen in het dagelijks leven worden spiergroepen vaak intensief gebruikt en soms ook overbelast met als mogelijk gevolg klachten aan benen, armen, nek, schouder of rug. Sportmassage is er voor sporters op elk niveau maar ook voor mensen die niet of weinig aan sport doen. Het helpt het lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren in hun sport of dagelijkse bezigheden. Het draagt bij om de prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen en het herstel te bevorderen.
Effect sportmassage

Wat levert sportmassage precies op? Een sportmassage werkt diep in op de spieren. De handgrepen zijn stevig. Net als andere massages bevordert het de doorbloeding en stofwisseling, en daarmee de afvoer van afvalstoffen.

Ook de positieve werking van een gangbare massage zien we terug bij sportmassage: beter slapen, een positieve mentale toestand, een betere spierspanning.

Voor wie is (sport)massage bedoeld
Voor elk fysiek gezond persoon die last heeft van vermoeide en stijve spieren voortkomend uit overbelasting door dagelijkse bezigheden. Voor sporters die voor en na een wedstrijd/inspanning (of in tijden dat er niet getraind wordt) de conditie op peil willen houden. Massage is geen vervanger van warming-up of cooling-down maar een goede aanvulling daarop.
Triggerpointmassage

Triggerpoints, oftewel spierknopen, zijn heel gemakkelijk te behandelen, namelijk door een triggerpointmassage. Deze massage is bedoeld om triggerpoints te verlichten en kan helpen bij verschillende klachten. Een triggerpoint kenmerkt zich door bewegingsbeperking, krachtverlies en pijnklachten en kan worden behandeld met diepwerkende massagetechnieken.

Triggerpoints zijn lokale spierkrampen die door gebrek aan doorbloeding en zuurstof zorgen voor een overgevoelige plek. De oorzaak is vaak te herleiden naar een overbelasting of trauma zoals een operatie of ongeluk maar ook stress of te weinig beweging kunnen de boosdoener zijn. Ook slechte voeding kan een klein aandeel hebben in het geheel.

Je herkent deze vervelende plekjes als harde bobbels of ‘strengetjes’ welke mogelijk een uitstralende pijn geven wanneer je de spier gebruikt, hem oprekt of compressie uitoefent op de spierknoop.

Bindweefselmassage

Bindweefsel is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid. Onderhuids bindweefsel ligt onder de opper- en de lederhuid. 

Het bindweefsel heeft immers veel bijzondere functies die bijdragen aan onze gezondheid en schoonheid. 

Bindweefselmassage is een intensieve massage gericht op het herstellen van de natuurlijke rek- en oppakbaarheid van de huid. Deze massage is niet gericht op de spieren maar op de bindweefsellaag die zich tussen de spieren en de opperhuid bevindt. Vooral bij (chronische) pijnklachten ontstaan er rondom de pijnlijke plek verklevingen in dit bindweefsel. Bindweefselmassage uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen stimuleert de doorbloeding, reduceert blokkades en verstevigt de huid.

Een behandeling op basis van bindweefselmassage wordt uitgevoerd voor uiteenlopende klachten van het bewegingsapparaat. In het geval van een gezonde leefstijl kan een bindweefselmassage voor het lichaam ook op cosmetisch vlak bijdragen aan positieve ontwikkelingen. Denk hierbij aan vermindering van cellulitis, striae en littekenweefsel.

Welke klachten worden door (sport)massage beïnvloed

Eerste afspraak

Kom in contact.

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut zich een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut de diagnose en stelt het behandelplan voor. U bespreekt dit samen, want uw persoonlijke situatie en doelen staan hierbij centraal. Stel dus ook vooral uw vragen aan de fysiotherapeut en vertel wat u graag wilt bereiken. U krijgt dus altijd zorg op maat. Passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt.

Passie

Ons vak is onze passie! U zult bij ons alleen maar enthousiaste medewerkers treffen die u met passie zullen behandelen.

Waardigheid

Waardigheid staat bij ons hoog in vaandel! Wij zullen altijd waardig met u en uw lichaam omgaan.

Innovatie

Wij blijven de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied actief volgen en toepassen!

Aanvraag verzonden!

Bedankt voor uw contactaanvraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.