Onze behandelingen

ademhalingstherapie.

De manier waarop u ademt, heeft invloed op hoe uw lichaam functioneert. Zo kan een verkeerde manier van ademhalen voor een scala aan klachten zorgen.

Goed ademen kunt u leren door te oefenen. De therapeut kan u leren om weer op de juiste manier te ademen.

Kom in contact

Hoe gaan wij te werk?

Ademhaling.

De ademhaling van een mens zegt veel over diens welbevinden. Bijvoorbeeld bij stress happen veel mensen letterlijk naar lucht. Ademhalingstherapie kan dan helpen om weer op de juiste wijze te ademen. Aan onze ademhaling merken we dat iets ons emotioneel aangrijpt. Tal van uitdrukkingen met de term “adem” hebben te maken met onze gemoedstoestand:

Iedereen kent ongetwijfeld nog meer uitdrukkingen die te maken hebben met onze ademhaling, maar de gevolgen van een verkeerde ademhaling voor onze gezondheid zijn bij veel mensen onbekend. Wie gestrest of gespannen is, ademt dan meestal oppervlakkig, hoog vanuit de borstkas. Als dat van tijdelijke aard is, is het onschuldig.

Aanhoudend oppervlakkig ademen daarentegen, kan functionele stoornissen zoals problemen met de spijsvertering of zelfs hartritmestoornissen veroorzaken. Ademhalingstherapie kan dan uitkomst bieden.

Wat is een juiste ademhaling?

Bij een juiste ademhaling gaat het er niet om voortdurend puffend in en uit te ademen en er bestaat ook niet zoiets als de enig juiste manier van ademhaling.

Bovendien verandert onze ademhaling ook naar gelang onze gemoedstoestand. Bij een goed humeur ademt de mens instinctief op de juiste manier, namelijk diep door de neus en met het middenrif. Dat beweegt de longen omhoog en omlaag, waardoor ook onze buik duidelijk zichtbaar op en neer beweegt. Onze interne organen worden daarbij letterlijk gemasseerd en bovendien stroomt er op die manier voldoende zuurstof in het lichaam waardoor de stofwisseling wordt gestimuleerd.

Ademhalingstherapie.

Bij ademhalingstherapie leert u hoe u uw ademhaling kunt verbeteren en dus bewust leert ademhalen. U krijgt inzicht in de werking, u leert hoe u de ademhaling weer tot rust kunt brengen en wat u preventief kunt doen. Een ontspannen en natuurlijke ademhaling heeft een gunstige invloed op uw lichaam en geest en helpt u beter met stress om te gaan. U heft zo uw blokkades en spanningen op. Het gaat er bij deze vorm van therapie om dat er innerlijke ruimte ontstaat voor een natuurlijke ademhaling waardoor het zelfgenezend vermogen bevorderd wordt. Een ware ontdekkingsreis naar UZELF.

Toepasbaar bij:

In geval van ernstige en ongeneeslijke ziekten zoals longfibrose kan ademhalingstherapie ertoe bijdragen om de levenskwaliteit van de betrokkenen te verbeteren en de symptomen te verlichten.

Acteurs, muzikanten of docenten kunnen van ademhalingstherapie gebruik maken om hun stem te versterken. Zie ook ontspanningstherapie.

Eerste afspraak

Kom in contact.

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut zich een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut de diagnose en stelt het behandelplan voor. U bespreekt dit samen, want uw persoonlijke situatie en doelen staan hierbij centraal. Stel dus ook vooral uw vragen aan de fysiotherapeut en vertel wat u graag wilt bereiken. U krijgt dus altijd zorg op maat. Passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt.

Passie

Ons vak is onze passie! U zult bij ons alleen maar enthousiaste medewerkers treffen die u met passie zullen behandelen.

Waardigheid

Waardigheid staat bij ons hoog in vaandel! Wij zullen altijd waardig met u en uw lichaam omgaan.

Innovatie

Wij blijven de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied actief volgen en toepassen!

Aanvraag verzonden!

Bedankt voor uw contactaanvraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.